Veelgestelde vragen

Wij als Groenerenergie.nl zijn een onafhankelijke energievergelijker die gespecialiseerd is in Groene energie. Wij willen iedereen er bewust van maken dat groene stroom niet duur hoeft te zijn. Zodat we samen kunnen investeren in een beter milieu.
Groene energie of ook wel bekend als duurzame energie is energie die opgewekt wordt uit bronnen die nooit op kunnen raken, zoals: zon, water of wind. Deze duurzame energiebronnen veroorzaken geen luchtvervuiling en stoten weinig CO2 uit. Dit in tegenstelling tot grijze energie die door bijvoorbeeld kolen-, olie- en gascentrales worden gewonnen. Hier wordt gebruik gemaakt van verbranding van deze natuurlijke grondstoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Wilt u ook een steentje bijdragen aan het milieu, vergelijk dan nu hoeveel u kunt besparen met groene stroom klik hier.

Voor u is groene stroom bijna even duur als grijze stroom. Het produceren van groene stroom is echter wel duurder dan grijze stroom. Ondanks de hoge productiekosten van groene stroom betaalt u niet veel meer als grijze stroom. Dit komt doordat de overheid groene stroom subsidieert.
Het overstappen via Groenerenergie.nl is erg gemakkelijk en snel. Het begint met het invullen van uw energieverbruik en uw metertype. Uw excacte energieverbruik kunt u vinden op de laatste jaarafrekening van uw huidige energieleverancier. Heeft u nog geen energieleverancier omdat u nog gaat verhuizen of het uw eerste woning betreft? Geen probleem, klik hier om uw gegevens in te vullen zodat wij een schatting kunnen maken.

Na alle vergelijkingen te hebben gezien en u een geschikte groene energieleverancier heeft gevonden, klikt u op aanvragen. Vervolgens wordt uw huidige energieleverancier opgezegd en gaat u over naar groene energie!

Na ontvangst van uw bevestigingsmail of bevestigingsbrief heeft u altijd nog 14 kalenderdagen bedenktijd, u zit nergens gelijk aan vast. Mocht u zich toch bedenken en bij nader inzien bij uw huidige leverancier willen blijven Dat kan zonder kosten. Dit doet u bij uw nieuwe energieleverancier.
Zonder opzeggen wordt het contract automatisch voor onbepaalde tijd verlengt. Na het verlopen van uw contract kunt u elk op gewenst moment uw opzegging doorgeven aan de energie maatschappij. Loopt uw contract af? Of bent u op zoek naar wat u kunt besparen? klik hier wat u kunt besparen op uw energie.
Ja, de overheid controleert dit ieder jaar.
De gemiddelde prijs is per kilowattuur / kWh dit is 23 eurocent, daarvan betaalt u 7 cent voor het daadwerkelijke gebruik. De overige kosten zijn transport-, aansluit- en heffingskosten. Het gebruik maken van stroom is een stuk goedkoper dan gas. Gas is tevens ook veel minder mileuvriendelijk. GroenerEnergie.nl is zich hier bewust van en daarom zijn wij voorstander van duurzame energie.
Het terugleveren van een overschot aan opgewekte energie vanuit zonnepanelen aan het lichtnet, dit wordt salderen genoemd. De teruggeleverde energie wordt verrekend met de afgenomen hoeveelheid energie. Aan het einde van het jaar mag je het teveel opgewekte energie van jouw zonnepanelen wegstrepen tegen de energie die je hebt verbruikt.

In de zomermaanden wekken jouw zonnenpanelen meer energie op dan je gebruikt, in de winter is dit andersom. Daarom verbruik je in de winter wel energie vanaf uw energiemaatschappij en in de zomer minder tot niet. Door de kosten met elkaar te vergelijken ben je alsnog voordeliger uit met zonnepanelen.

Ja, het verstandigste is om elk jaar te kijken wat u op dat moment kan besparen. Naarmate er meer in groene energie word geïnvesteerd gaat ook de prijs omlaag van het maandtarief. Zo kunt u jaarlijks toch tot 200 euro besparen.

Na afloop van uw contract zullen de standaard tarieven in werking gaan en vervallen de actie tarieven. Als u ieder jaar uw energie vergelijkt kunt u gebruik maken van de welkomstvoordelen.


Tips om energie te besparen!

Energie rekening goedkoper maken? Dat kan zeker! Er zijn verschillende bespaartrucs die u kunt gebruiken om een lage energierekening te hebben.

- Wanneer u een nieuw elektrisch apparaat aanschaft kijkt u goed naar het energielabel. Wij adviseren u om apparaten met het energielabel A+ of hoger aan te schaffen. Hierop kunt u per apparaat bijna 10 euro per jaar besparen.
- Maakt u nog gebruik van gloeilampen? Gloeilampen zijn erg onzuinig goede alternatieven zijn LED- en spaarlampen. Let ook hierbij vooral op het energielabel en laat lampen nooit onnodig branden. U kunt het beste gebruik maken van bewegingssensoren om u te helpen energie te besparen.
- Wanneer de winter aanbreekt gaat de verwarming weer aan. Controleer of uw cv-ketel goed onderhouden is, zo bespaart u ook op uw energierekening.
- Wast u uw kleren nog op 60 graden? Dat is echt niet meer nodig. Wanneer u op 30 of 40 graden wast bespaart u ook op uw rekening en uw kleuren worden even schoon
Gouden tip: Zet de vriezer of koelkast op een koele plaats, dan hoeft hij minder hard te werken om op temperatuur te blijven. Zo gebruiken deze apparaten het minste stroom.

Groene Energie